Sebacia

We krijgen in de praktijk veel cliënten met acne. De behandelingen die wij normaal gesproken uitvoeren zijn het schoonmaken van de huid waarbij we mee-eters, puistjes en gerstekorrels verwijderen. Daarnaast passen we vaak chemische peelings toe omdat we daarmee ook meteen de littekentjes behandelen en we een langduriger resultaat zien.
Maar er is iets nieuws op de markt gekomen. In Amerika is dermatologisch onderzoek gedaan naar het aanpakken van de acne bij de bron: de talgklier. Bij acne produceer je onder invloed van hormonen o.a. meer talg waardoor poriën sneller verstoppen. Het resultaat van het Amerikaanse onderzoek is de Sebacia-procedure die sinds kort ook in Nederland beschikbaar is. Bij Sebacia behandelen we de talgklier en dat is ten opzichte van de andere behandelingen een groot verschil!

Sebacia

Hoe werkt het

Tijdens de Sebacia-procedure wordt een serum met gouden microdeeltjes in de poriën en talgklieren gemasseerd. Dit gebeurt met een speciaal massage-apparaat. Na 10 minuten masseren wordt het teveel aan serum voorzichtig van de huid verwijderd. Dit moet héél voorzichtig omdat het serum wel in de poriën en talgklieren moet blijven. We koelen de huid even en gaan dan met een laser aan de slag. Dit klinkt misschien heel eng maar dat valt reuze mee. Het is namelijk niet pijnlijk!
Het doel van de laser is het verwarmen van de gouden microdeeltjes die in de poriën en talgklieren zitten. Door deze warmte verkleinen de tagklieren zodat de talgproductie in de weken na de behandeling zal afnemen.
Als je minder talgproductie hebt, zul je ook minder mee-eters en puistjes hebben.

Is het voor iedereen geschikt?

Jazeker! Heb je last van een vette huid, begin je acne te krijgen of heb je al best veel last van puistjes? Dan is deze behandeling geschikt. Voorafgaand aan de behandeling krijg je van ons een recept voor een reinigingsgel die je bij de huisarts moet halen. Deze gel zorgt ervoor dat de poriën toegankelijk worden voor het serum met de gouden microdeeltjes. Als je dat hebt gebruikt volgen er 3 Sebacia- behandelingen en dan ben je al klaar!

Het resultaat laat nog wel even op zich wachten. Het is niet zo dat je al binnen enkele dagen minder puistjes hebt. De talgproductie wordt iedere week iets minder en het mooiste resultaat zie je na 3 maanden. Eventjes geduld dus.

Waarom zou je een Sebacia-behandeling laten doen?

Omdat het de enige behandeling is waarbij je vooral op lange termijn resultaat ziet. Veel behandelingen hebben een tijdelijk effect van bijvoorbeeld 4 weken. Daarna zul je dus weer een behandelingen moeten ondergaan om het resultaat te behouden. Bij Sebacia wordt het resultaat op lange termijn alleen maar beter. Het voordeel is ook dat je bij Sebacia weinig hersteltijd hebt. Je gaat dus niet schilferen zoals bij een peeling en je kunt de volgende dag gewoon weer naar school of naar je werk.

Heb je nog vragen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.