Mijn eerste inspiratieavond van Hartje Den Bosch!

Een eigen praktijk runnen is niet alleen je behandelingen goed uitvoeren. Tal van andere dingen zijn noodzakelijk om bijvoorbeeld je naamsbekendheid te vergroten. Ik werd door een kennis op het idee gebracht om eens langs te gaan bij de inspiratieavond van Hartje Den Bosch

Hartje Den Bosch is een ondernemersvereniging die de belangen van de Bosche ondernemers behartigt. Denk aan aandachtspunten zoals veiligheid, bereikbaarheid, vergunningen, sfeer in de stad, evenementen en promotie. Waarom ik hier naartoe ben gegaan? Om andere ondernemers in Den Bosch te leren kennen en om ideeën uit te wisselen. Ideeën zoals hoe  promoot jij je bedrijf, welke acties lopen bij jou goed, etc. Daarnaast kun je wellicht samenwerken met andere ondernemers want samen sta je altijd sterker dan alleen!

Deze inspiratieavond ging over het verzamelen en analyseren van data. Daarmee zou je bijvoorbeeld inzicht kunnen krijgen in het tijdstip waarop het het drukst is in de praktijk. Op die tijden kun je dan extra medewerkers inzetten met een hogere omzet als gevolg. Je kunt ook bekijken wat je belangrijkste doelgroep is (bijv. welke leeftijd of geslacht) zodat je gerichter reclame kunt maken.

Naast interessante sprekers was het natuurlijk ook ontzettend gezellig! Wat is Den Bosch toch een leuke stad met gezellige en actieve ondernemers. Tot de volgende meeting!

Wat heb ik ervan geleerd?
Om meer met data te werken! Uitdaging daarbij is dat ik daar op dit moment weinig tijd voor heb. Uitbesteden kan natuurlijk maar dat kost weer geld. Het is wel iets wat ik in de toekomst wil gaan doen om bijvoorbeeld te bekijken of we nog efficiënter kunnen werken. En medewerkers zodanig kunnen inplannen dat eventuele wachttijden zoveel mogelijk worden vermeden.

Naast interessante sprekers was het natuurlijk ook ontzettend gezellig! Wat is Den Bosch toch een leuke stad met gezellige en actieve ondernemers. Tot de volgende meeting!