Huidverjongende en huidverbeterende behandelingen

Helaas krijgen we allemaal te maken met huidveroudering. De biologische klok gaat vooruit maar kunnen we wel beïnvloeden met behandelingen. Nu hebben ook andere factoren invloed op de huidveroudering. Kijk naar je ouders, hadden zij veel rimpels? Dan zul jij waarschijnlijk ook sneller rimpels krijgen. Hebben je ouders veel gesprongen adertjes op de wangen? Dan is de kans groot dat jij dat ook gaat krijgen. Voeding speelt ook een grote rol. Van veel suikers en snelle koolhydraten is bewezen dat ze sneller het collageen afbreken. Dat geldt ook voor de zon en zonnebank. Het kan wel lekker zijn en een bruine kleur kan er gezond uitzien, helaas werkt dat niet zo voor je huid. De huidveroudering gaat juist sneller door de hoeveelheid zonlicht. Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat roken ook slecht is voor je huid. Bij rokers zien we vaak meer verstopte poriën en een grauwe en doffe huid. Dit komt door de slechtere doorbloeding wanneer je rookt.

Kun je er iets aan doen?
Gelukkig is er op het gebied van huidverjonging en verbetering veel te doen. Hou er wel rekening mee, hoe ouder de huid hoe meer onderhoudsbehandelingen je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan je auto. In de eerste jaren zal er weinig vervangen moeten worden. Als je auto ouder wordt gaan er steeds meer mankementen komen en zal er vaker een monteur aan te pas moeten komen.

Voorbeelden van behandelingen bij Huidzog 073 zijn:

Chemische peeling

Door een chemische peeling zullen de bovenste huidlagen versneld afschilferen en wordt de celdeling in de huid versneld en gestimuleerd. Hierdoor gaat de huid zich sneller vernieuwen. Hierdoor heeft het een positief effect op het verminderen van pigmentvlekken, frist het de huid op, worden onzuiverheden en puistjes verminderd, verbetert het de structuur, rimpels, grove poriën en acnelittekens.

Microneedling

Tijdens een microneedling behandeling worden met behulp van een dermapen minuscule verticale kanaaltjes in de huid gemaakt. Hierdoor wordt het natuurlijke genezingsproces geactiveerd waardoor er nieuw bindweefsel (collageen en elastine) ontstaat. Door dit proces vervagen en/of worden littekens oppervlakkiger. Tevens verbetert de verkleuring van het litteken.

Laserbehandelingen

Couperose
Door middel van laser/IPL kan couperose behandeld worden. Een lichtflits wordt door het hemoglobine in de bloedvaten geabsorbeerd. Door deze selectieve verwarming raakt het bloedvaatjes beschadigd, waardoor het lichaam het vaatje afbreekt en binnen enkele weken opruimt.

Frax laser
Met de frax-laser worden kleine, gecontroleerde bundels van hitte in de huid gemaakt. Wanneer het lichaam deze gecontroleerde ‘’schade’’ herstelt wordt de wondgenezing gestimuleerd waardoor collageen in het gehele gebied wordt vervangen. Hierdoor kunnen littekens vervagen of zelfs verdwijnen.

Pigmentvlekken
Donker gepigmenteerde vlekken absorberen het licht van de laser/IPL waardoor het pigment wordt verwarmd waarna het vervolgens door het lichaam zelf opgeruimd word. Verder heeft Huidzorg 073 nog een PICO laser, Hierbij wordt met behulp van geluidsgolven het pigment in minuscule deeltjes verdeeld waarna het immuunsysteem deze deeltjes makkelijk kan verwijderen.

Thuisproducten

Lira Pro exfoliating cleanser
Lira Pro lite serum
Lira pro c4 retinol serum
Paula’s Choice intensive repair cream with retinol
Paula’s Choice barrier repair moisturizes with retinol